Ouders

Als ouder wil je dat je kind het beste uit zichzelf haalt. Toch? Dat het kan groeien en bloeien, vrienden maakt en gelukkig is. Maar behalve persoonlijke groei, ben je ook bezig met de toekomst. Een toekomst in een snel veranderende wereld waarin jouw kind zich straks moet zien te redden. Dat komt goed uit. Dat willen wij ook allemaal voor jouw kind. Samen met jou.

Intrinsieke motivatie

En dat doen we op een hele andere manier dan andere scholen. Omdat we geloven in de kracht van jouw kind zélf. Omdat we weten dat jouw kind veel meer leert als het zichzelf dingen afvraagt en op zoek gaat naar antwoorden vanuit een intrinsieke motivatie. Daarbij is de eigen nieuwsgierigheid de motor van het leren.

Community

Bij ons leert je kind zélf leren. Met persoonlijke begeleiding, feedbackgesprekken, workshops en inspiratiesessies. Agora-onderwijs is een community van Agoriaanse coaches, ouders en vakexperts, die er samen voor zorgen dat jouw kind alle ruimte krijgt om te vliegen.

 

Dat klinkt misschien heel erg volwassen en dat is het eigenlijk ook. Wij zien jouw kind namelijk niet als iemand die wij wel even gaan vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Wij zien jouw kind wél als individu, die bij ons de kans krijgt om op eigen kracht, tempo en met eigen vragen te onderzoeken wat de antwoorden zijn.

Lestijden

Hoe ziet een dag eruit op een Agora? Nou, om te beginnen heb je geen ‘les’. Maar de leerlingen zijn iedere dag gewoon van 9.00 to 15.00 uur op school.


Iedere schooldag verloopt volgens hetzelfde programma, waarin de dagstart, de check-in met de coach, de stiltetijd en de dagafsluiting een vast onderdeel zijn.


Voor een beeld van hoe zo’n dag eruitziet, klik hier.


5 x ‘ja maar’

We snappen best dat het spannend is: een hele nieuwe manier van leren. En ook al lijkt het je inspirerend, leerzaam en nuttig, we kunnen ons voorstellen dat er een paar kritische ‘ja maar’-vragen in je opkomen. Zullen we die meteen maar even uit de weg helpen? Dan kun je je daarna met een gerust hart verdiepen in al het leuks wat we te bieden hebben bij Saga Driehuis.

1. Doet mijn kind dan wel gewoon eindexamen?

Na de eerste jaren kiest je kind gewoon een profiel en samen maken we een persoonlijk leerplan, zodat je kind gewoon VMBO-, HAVO- of VWO-eindexamen doet. Met het verschil dat jouw kind veel beter weet waar zijn of haar interesses en talenten liggen, heeft leren plannen en zelfstandig werken en dus heel goed in staat is om zich perfect voor te bereiden.

We bieden eindexamen van VMBO-tl tot VWO-niveau en alles ertussen. Wij bieden geen eindexamen in het praktijkonderwijs (VMBO bb of VMBO-kb).

2. Is mijn kind wel zelfstandig/gemotiveerd/dapper genoeg voor dit systeem?

Alle kinderen zijn geschikt voor Agora. Daar zijn we heilig van overtuigd. Een kind hoeft niet zelfstandig te zijn, een kind moet zelfstandig willen worden. Motivatie komt voort uit de nieuwsgierigheid die ieder kind in zich heeft en ja, het is dapper om een nieuwe manier van leren te omarmen. Durf je iets onbekends te doen? En ben je er ok mee als je iets soms even niet weet? Dan springen we samen in het diepe. Elk kind is tot zijn of haar 4e van nature nieuwsgierig en geheel zichzelf. Daarna gaat dat soms een beetje verloren, maar eenmaal op Saga zie je dat het zichzelf snel weer terugvindt. Met alle interesses, vragen en talenten die er altijd al in zaten. En dat is mooi, want die gaan ervoor zorgen dat ze op zoek gaan naar de antwoorden.

3. Hoe weet ik dan dat mijn kind leert wat het moet leren?

Dat weet je bij ons juist heel goed. Agora-onderwijs is de meest gestructureerde manier van leren denkbaar. In geen ander schoolsysteem houden leraren en leerlingen dagelijks bij wat ze geleerd hebben, hoe dat ging, waar ze mee bezig zijn en waar ze naartoe werken. Ouders worden nauw betrokken bij de challenges van hun kinderen, dus je weet precies waar hij of zij mee bezig is.

 

4. Loopt het straks niet achter op leeftijdsgenoten op een vervolgopleiding?

Wij denken van niet. We bieden diploma-garantie en de eerste drie lichtingen Agora-leerlingen hebben inmiddels succesvol eindexamen gedaan. Een aantal daarvan is zelfs aangenomen op de TU in Delft. Met de voorsprong op hun leeftijdsgenoten dat ze al die jaren hebben geleerd hoe ze moeten leren, plannen en zelfstandig werken.

5. Wat als mijn kind arts/loodgieter/wetenschapper wil worden?

Harstikke leuk. Bij ons doen alle leerlingen gewoon landelijk eindexamen op hun eigen niveau. Dus dat worden artsen met inlevingsvermogen, loodgieters met muzikale skills en wetenschappers met praktische vaardigheden. Om maar wat te noemen. Niks houdt ze tegen, sterker nog: the sky is the limit.

 

Ja maar…
wat als het wél lukt?