Leerlingen

Op Saga Driehuis geloven we in jou. In jouw talent, jouw verbeelding en jouw nieuwsgierigheid. Wij denken dat je het meeste leert door zelf op onderzoek te gaan naar een antwoord op vragen die jij interessant vindt.

Geen vakken en cijfers

Geen klassen met leraren die voor het schoolbord zeggen wat jij uit je hoofd moet leren. Geen indeling in niveaus. En geen proefwerken of cijfers. In plaats daarvan ga je aan de slag met challenges die jij zelf hebt bedacht en waarvan je super benieuwd bent wat eruit komt. Zo leer je alles wat je nodig hebt in het leven zonder dat je het zelf doorhebt.

Leren met challenges

Wij werken niet met vakken en toetsen, maar met challenges. Challenges zijn problemen die jij op wil lossen, vragen die je hebt, dingen die jij graag wil leren, onderzoeken of maken. Door jouw challenges en andere activiteiten zoals workshops en inspiratiesessies leer je veel over jezelf, de wereld om je heen en ontdek je wat je leuk vindt om later te doen. Op die manier doe je niet alleen cognitieve kennis op, maar leer je ook heel veel vaardigheden. En daar pluk je levenslang de vruchten van!

Kleine coachgroepen

Je zit met maximaal 18 andere Saga-leerlingen van alle leeftijden en niveaus in een coachgroep. Dat kun je zien als je veilige schoolfamilie, die het beste met je voorheeft. Bij Saga heb je je eigen werkplek en hoef je dus niet steeds naar een ander lokaal te verkassen. Die plek mag je zelf inrichten en dat zorgt ervoor dat je je goed kunt concentreren of juist samenwerken.

Voor wie?

Je hoeft niet zelfstandig te zijn voor Saga Driehuis. Je moet het wel willen wórden.

Op Saga kun je beginnen als je van groep acht komt met eindadvies vmbo-tl tot aan vwo. Wij kunnen in Driehuis als gevolg van wet- en regelgeving helaas geen VMBO-diploma bieden op bb, kb of gl niveau, in tegenstelling tot eerdere verwachtingen. 

Als je instroomt van de eerste klas middelbare school, kun je instromen met VMBO-tl, HAVO of VWO-niveau. Kom je van de tweede klas middelbare school, dan kun je alleen instromen met HAVO of VWO-advies.

Gewoon eindexamen

Nadat je de eerste jaren van alles en nog wat hebt geleerd en daardoor weet wie je bent, wat je wil, hoe je in het leven staat en wat jij de wereld voor moois te bieden hebt, kies je welke richting je op wil.

Samen met je coach maak je een persoonlijk leerplan, waardoor je in je laatste jaar helemaal klaar bent voor het landelijk examen, net als de rest van Nederland. Behalve dan dat jij hebt geleerd hoé je moet leren en daar heb je de rest van je leven lol van.

Let maar eens op.

Het Saga gebouw

Saga Driehuis zit in een vleugel van de voormalige Duin en Kruidbergmavo. We zijn op loopafstand van het station, de snelbus en OV-verbindingen met Haarlem.


We hebben geen lokalen, maar coachruimtes met eigen werkplekken, ruimtes om te overleggen, om in stilte te werken en om praktisch aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld timmeren, schilderen, 3d printen, koken, een robotonderdelen maken. Op Saga hebben we ook onze eigen gymzaal en kunnen we buitensporten.


Wil je weten hoe andere Agora’s eruit zien? Bekijk deze filmpjes:

Roermond in vogelvlucht

Rondleiding Leiden


Stel je vraag!

Bij Saga zijn we gek op vragen. Omdat wij geloven dat nieuwsgierigheid de basis is van alles. Dus tik maar in wat je wilt weten. We vinden niks gek.

Staat je vraag er niet tussen? Klik hier! + -

    We hebben je e-mailadres nodig om je te kunnen antwoorden en zullen deze niet gebruiken voor andere doeleinden.    Een dag in het leven op Saga