Klinkt het als een goed verhaal?

Zit je in groep 8 en is Agora-onderwijs ook echt iets voor jou? Lees dit dan goed, want bij Saga werken we met een vooraanmelding. Dat doen we omdat wij het heel belangrijk vinden dat alle leerlingen die voor Saga kiezen ook echt bij Saga passen. De vooraanmelding voor schooljaar 23/24 start op maandag 30 januari en sluit op maandag 6 februari. Bij overaanmelding is er sprake van selectie op basis van voorrangsregels. Kijk hieronder voor de voorrangsregels.

 

Heb je de vooraanmelding succesvol doorlopen en heb je een challenge middag bijgewoond, dan kom je aanmerking voor een motivatiegesprek in de week van 14 – 17 februari. Je hoort vrij snel na je gesprek of je toelaatbaar bent voor Saga.

 

Ben je toelaatbaar, dan kun je je officieel aanmelden bij Saga. Kom je uit Velsen? Dan mag je je via de Velsense procedure aanmelden. Kom je uit de regio Haarlem? Dan kun je kiezen voor Saga in het online aanmeldformulier en word je toegelaten. Je kunt niet voor Saga kiezen als je geen motivatiegesprek hebt gevolg en niet toelaatbaar bent.

 

Let op: Het komende schooljaar kunnen we geen instromers (leerlingen uit klas 1 of 2) aannemen.

Aanmelden

Wat goed dat je er bent! Je kunt je tot 6 februari 09.00 aanmelden. We hebben ruimte voor 60 jongeren (inclusief aanmelding met mdo-o).

Wil je je nu aanmelden? Check dan nog even de toelatingsprocedure hieronder, zodat je zeker weet dat je kans maakt. En breng je huidige school ervan op de hoogte. Als wij dan contact met ze opnemen weten ze al van jouw vooraanmelding bij Saga.

Vergeet niet jouw motivatiebrief, het ‘Dit ben ik’-formulier en het ‘Dit kan ik’- formulier mee te sturen met het aanmeldformulier. Heb je de formulieren nog niet? Download ze dan HIER  en HIER.

Hoe werkt de vooraanmelding?

Bezoek een challenge-middag

Leuk hoor die verhalen  over Agora, maar wat is het nou echt? Dat ervaar je tijdens de challenge-middagen. Dan kun je namelijk beter inschatten of Saga echt bij jou past.

Start vooraanmelding

Vond je de challenge-middag top? Dan is het tijd om je vooraanmelding te starten. En dat doe je in 3 stappen:

  1. Vertel ons wie je bent. Download HIER het ‘Dit ben ik’-formulier en HIER het ‘Dit kan ik’- formulier. Zet je naam erop en doe je ding. Schrijf, teken, plak… alles mag. Als het maar over jou gaat.
  2. Motiveer je keuze voor Saga. Schrijf een brief of maak een video van max 90 seconden. Wat jij wilt, doe het vooral op jouw manier.
  3. Vul samen met een ouder/verzorger het vooraanmeldformulier in. Bij de verzending daarvan kun je het ‘Dit ben ik’- en ‘Dit kan ik’- formulier en je motivatiebrief of video uploaden en meesturen. Nog een tip voor de ouders/verzorgers: als je kind extra ondersteuning nodig heeft en hoort daar documentatie bij, stuur die mee met de aanmelding.

Persoonlijk motivatiegesprek

Op basis van je vooraanmeldingsformulier nodigen we jou en je ouders/verzorgers uit voor een motivatiegesprek. In dit gesprek leren we jou beter kennen en gaan we dieper in op de vaardigheden die je nodig hebt te aarden in Agora-onderwijs.