Leren kan je inspireren

Op SAGA Driehuis krijgen jongeren de ruimte om helemaal zelf te ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Dat vraagt om nieuwsgierigheid, wat zelfdiscipline, enige sturing van de coach en… een flinke dosis inspiratie!

Dat is de reden dat de inspiratiesessies op Saga een big thing zijn. Meerdere keren per week komen er ouders, familieleden of vrienden vertellen over hun werk of een bijzondere hobby. Op die manier krijgen de jongeren een beter beeld van wat die grote wereld dan allemaal te bieden heeft; Ofwel in welke mooie vakken, ambachten of passies kun je later je geld gaan verdienen.   

De inspiratiesessies zijn voor jongeren regelmatig fire starters voor nieuwe challenges. Voor nieuwe richtingen in hun eigen ontdekkingsreis.

Inspiratiesessies worden in alle vormen en maten gegeven. Van strakke presentaties over neurologie tot discussies over het in de markt zetten van je eigen merk, en van het maken van een kettingreactie in natuurkunde tot leren over faalangst of de beginselen van acupunctuur. Geen vak is te gek, geen onderwerp te vreemd. Er hoeft maar één jongere een vonkje te voelen en de inspiratiesessie is een succes.

Dus kom ook een inspiratiesessie geven. Deel je passie. Vertel over je werk. Bedenk een opdracht. Laat een video zien. Nodig jongeren uit om te komen kijken bij jouw werk… het kan en mag allemaal. Doe mee. Kom de jongeren van Saga inspireren, zodat zij weer wat nieuws over zichzelf kunnen leren. Tja een sessie over het betere sinterklaasrijm mag ook altijd :-).

Heb je nog vragen? Of wil je je opgeven? Mail dan naar: inspiratie@sagadriehuis.nl